gen 28

Els companys de la secció de Tecnologies per a l’Aprenentatge i el Coneixement dels Serveis Territorials de Lleida van tenir la iniciativa de demanar la nostra col·laboració en un projecte que els ballava pel cap: organitzar una activitat de formació específica per al professorat formador en competències digitals del Departament d’Educació.

La formació que ens demanaven no passava per explicar al professorat els instruments necessaris pel desplegament de l’1X1, que ja s’ho saben prou, ni les possibilitats que ens ofereixen les noves tecnologies que també s’ho saben, la seva proposta cercava una reflexió d’aquelles persones que havien madurat més en el procés i que podien aportar conclusions, opinions, valoracions. Tot un repte, ja us ho podeu imaginar.

També tenien molt clar que volien sentir un discurs diferent del que estaven sentint i eren conscients del mal endogàmic que els podia generar; volien persones que ens poguessin il·lustrar amb novetats.

Val a dir que la seva proposta ens va semblar molt interessant per innovadora i també ens va semblar sorprenent perquè no era precisament un moment en què els faltés feina. A l’ICE vam acceptar  de seguida el repte, tant pel fet que és la nostra feina oferir formació al professorat formador com pel fet que el programa havia de ser molt innovador.

Vam encarregar la definició del programa al professor Xavier Carrera i, després de diferents trobades entre l’ICE i la secció TAC, finalment vam conformar el programa del curs Incorporació de la cultura digital a l’aula. Si em permeteu l’expressió, em sembla entre tots hem cuinat un curs molt suculent.

La primera sessió d’aquest curs hem convidat al professor Jordi Adell i ens va semblar adient, aprofitar el seu viatge per fer una sessió oberta a tot el professorat de la demarcació en tant que és un referent prou conegut de la incorporació de les noves tecnologies a l’aula.

La conferència

La presentació

Escrit per joantfort \\ tags: , , ,


Fes un comentari